FÜGE - társadalmi szerepvállalás

Közel 10 éve, hogy az Intelligent Power Solutions Kft. a társadalmi szerepvállalás keretein belül támogatja a FÜGE Egyesületet. Az Egyesület rászoruló gyermekek számára juttat el színházi darabokat, az ország legelzártabb településeire. Bízunk abban, hogy ez egy életreszoló élmény a gyermekeknek, ezért cégünk örömmel támogatja ezt a művészeti kezdeményezést.

A támogatásának köszönhetően óvodás és kisiskolás korú hátrányos helyzetű gyerekek részesülhetnek életük talán első meghatározó színházi-kulturális élményében egy tábla csoki kíséretében. A Hab a tortán! mesesorozat a Füge Egyesület és a Pagony Kiadó közös programja, amelyben egy-egy színész-pár színpadra álmodja egy népszerű Pagony könyv szereplőit és elmeséli történetüket. A jótékonysági program keretében ezúttal a sorozat egyik darabját, A hisztis királykisasszonyt láthatják az érdeklődők Tenki Dalma és Georgita Máté Dezső előadásában november 11-én Zádorfalván és Alsószuhán.

Felkészül A legcsinosabb óriás c. mesedarab, hiszen a tervek szerint Fekete Anna és Bánki Gergely előadása Rudabányára és Tornanádaskára látogat el a legkisebbek örömére. A helyszínek kiválasztásában nagy szerepe van az Új Start Alapítvány képviselőjének, Szőke Juditnak, aki a leghátrányosabb helyzetű falvakban nyújt segítséget a rászorulóknak. A vidéki vendégjátékok mellett az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvánnyal is együttműködik a Füge Egyesület a jótékonysági program keretében, hogy a budapesti Jurányi Házbeli Hab a tortán! előadásokat is láthassák az egyszülős családok.